Girls Day op AMS!

Girls Day op AMS!

Afgelopen donderdag was het nationale Girls Day. Deze dag wordt jaarlijks landelijk georganiseerd om meisjes in het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Vanwege de coronamaatregelen konden de leerlingen niet naar de bedrijven toe, dus kwamen de bedrijven naar de leerlingen. Delegaties van Steinfort Glas uit Franeker en Feadship uit Makkum brachten een bezoek aan de AMS in Franeker. Samen met docente Marieke Hornstra-Moedt stelden zij een bruisend dagprogramma speciaal voor de meisjes uit klas 2 samen.

De dag begon met de Kick-off Girlsday – de nationale feestelijke opening met een live online programma- vanuit een studio vol met interactieve en afwisselende werkvormen. Vervolgens gaven 4 dames een inspirerende gastles over het bedrijf, hun werkzaamheden en welke rol zij binnen Steinfort Glas of Feadship Makkum vervullen. Tot slot werd er een uitdagend technisch werkstuk gemaakt, waarbij de beide bedrijven hun handen inéén hadden geslagen, met als resultaat fraaie vogelhuisjes, compleet met een glazen wand en een spionnetje om naar binnen te kunnen kijken.

De dag werd afgesloten met en bloemetje voor de organisatoren en een heuse ‘goodiebag’ voor de deelnemende meisjes. Uiteraard mocht ook het vogelhuisje mee naar huis. Leerlingen, organisatoren van AMS en de beide bedrijven kijken terug op een zeer geslaagde dag en een fijne samenwerking die zeker voor herhaling vatbaar is!