Stage lopen in de regio

Stage lopen in de regio

De afgelopen twee weken hebben leerlingen uit de derde klassen van AMS stage gelopen bij bedrijven in de regio Franeker. Sjoerd Hankel doet op AMS het profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie) en heeft op AMS lessen gevolgd in onderdelen van metaaltechniek, elektrotechniek en installatietechniek. Hij heeft inmiddels het praktische deel van het keuzevak praktisch booglassen met een ruime voldoende afgesloten.

Sjoerd heeft daarom gekozen voor een stage bij Dewulf BV in Winsum (Fr.) Dewulf BV is een topspeler in de wereld als we het hebben over landbouwmechanisatie. Hier worden door een team van ongeveer 150 werknemers, machines voor de landbouw en grondbewerking ontwikkeld en geproduceerd. Sjoerd is begonnen op de afdeling logistiek waarna hij op de afdeling paneelbouw kabels mocht sorteren en op lengte maken. Op de afdeling montage mocht hij onder toezicht van een ervaren monteur onderdelen monteren voor een machine.

Vanuit een onderwijsvisie betekenisvol leren in een levensechte leeromgeving, zijn deze stagemomenten voor leerlingen de ultieme belevingen waarom ze gekozen hebben voor een bepaalde sector en waarom ze naar school gaan. Op deze wijze proberen we de leerlingen ook meer te enthousiasmeren in de geest van de plannen van de overheid voor de Techniek

Door deze werkervaring staat voor Sjoerd in klas 4 zijn twee weken stage al vast, weer in de Techniek. Hij mag dan weer een keuze maken uit één van de vele technische bedrijven uit de omgeving van Franeker. Als school spreken we onze grote waardering uit voor al die bedrijven die hiervoor hun deuren open zetten, een positief signaal naar een goede toekomst waarin bedrijven en onderwijs elkaar versterken.