Over de AMS

Over de AMS
 
Over de AMS

Groeien doe je samen!

Het onderwijs op de AMS is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: we zijn sociaal sterk, geven ruimte aan jouw talent en stellen burgerschap centraal.

Sociaal sterk

Op de AMS kom je als leerling altijd op de eerste plaats. We willen je écht leren kennen en zien wie je bent. Je groeiproces staat daarbij steeds centraal. Daarom krijg je bij ons een mentor en een coach, bij wie je altijd terecht kunt. Daarnaast werken we met allerlei soorten leerlingbegeleiders, die je helpen als je om wat voor reden dan ook wat extra ondersteuning nodig hebt. Zo doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je je thuis voelt bij ons op school en optimale resultaten behaalt. Dat geldt ook voor leerlingen die moeite hebben met leren in een grote klas, zoals leerlingen met een vorm van autisme of vergelijkbare problematiek. Voor hen is er op de AMS de Einstein Class.

Ruimte voor jouw talent

Iedereen heeft talenten. Weet jij al waar je goed in bent? Dan helpen we je graag je daarin verder te ontwikkelen. Heb je nog geen idee wat je talenten zijn, dan gaan we er samen met jou naar op zoek. 

Omdat iedereen verschillende talenten heeft, vinden we het van belang dat je kunt kiezen wat het beste bij je past. Zo bieden we binnen GROW XL verschillende inspirerende keuzemodules. Volg je de leerroute havo+, havo of vmbo theoretisch, dan kun je op de AMS ook kiezen voor meertalig voortgezet onderwijs (mvo).

Burgerschap

Als AMS staan we midden in de wereld en hebben we oog voor de mensen om ons heen. We vinden het belangrijk dat we als burgers van elkaar leren en veilig en met plezier samenleven, met alle verschillen die er zijn. Daarom leer je op de AMS niet alleen binnen de muren van de school, maar ook daarbuiten. Dat verbreedt je horizon en versterkt je groei als persoon.