De Stadsherberg kookt met leerlingen
Afgelopen week stonden de lessen rondom Cooking Class in het teken van het levensechte leren door een professional uit het werkveld van de Horeca.
In dat kader kregen de leerlingen van de Cooking Class een echte kookworkshop van Eelco Bootsma van de Stadsherberg uit Franeker.
Onder leiding van deze echte kok, werden de verse producten verwerkt tot een heerlijk diner dat bestond uit driegangen. Voor veel leerlingen een hele ervaring.
De meeste leerlingen hadden deze gerechten nog nooit gemaakt, laat staan gegeten en lieten het zich dan ook goed smaken.
Maar ook de collega’s waren enthousiast over hetgeen in deze workshop werd aangeboden en zullen dit ook zeker thuis gaan toepassen. Kortom een groot succes !
Doelen als ; leerlingen enthousiast maken voor het bereiden van een gezonde maaltijd, de relatie ontdekken tussen de verbouw van gewassen en de keuken, het onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde de voeding werden ruimschoots gehaald.
Veel leerlingen hebben zelfs het plan opgevat om thuis ook eens vers en zonder zakjes en pakjes te gaan koken!
Het talentprogramma Cooking Class wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rondom diverse soorten voedsel/voeding op deze wereld, met als doel dat zij leren om blijvende gezonde en duurzame keuzes te maken, en niet alleen de Hollandse keuken maar ook de ruim gevarieerde buitenlandse keukens.
Een prachtig project van levensecht leren, maar ook samenwerken met het bedrijfsleven in de regio.
