Sta op tegen de oorlog! AMS in actie

Sta op tegen de oorlog! AMS in actie

Sta op tegen de oorlog! DRAAG samen met ons de waarde van vrede, vrijheid en democratie uit.

De Russische invasie in Oekraïne heeft ons op harde wijze duidelijk gemaakt dat oorlog in Europa niet tot het verleden behoort. Er zijn heel veel onschuldige mensen die slachtoffer zijn geworden van deze oorlog. Het vraagt veel moed van mensen om in opstand te komen tegen en om weerstand te bieden aan deze vorm van onrecht. Dat er nu ook weer duizenden mensen wereldwijd de straat op gaan om zich uit te spreken tegen de oorlog, bevestigt de kracht van solidariteit en het belang van een open democratische samenleving. We leven mee met de inwoners van Oekraïne en staan ook stil bij de Russische burgers die- met gevaar voor eigen leven- de straat op gaan en demonstreren tegen de oorlog. In de Tweede Wereldoorlog droegen Nederlanders, als teken van verzet tegen de Duitse bezetter, bloemen (Anjers) op hun jas. Ze deden dit om aan te geven dat ze het niet eens waren met de oorlog en de bezetting van ons land. De brandende fakkel die hiernaast is afgebeeld is tegenwoordig ons nationaal symbool voor de vrede. Wat niet veel mensen weten is dat de rode vlam van deze fakkel eigenlijk een vredesduif is. Samen met het landelijk comité 4 en 5 mei hebben wij de handen ineengeslagen om een mooie actie op touw te kunnen zetten voor onze medemens in de Oekraïne en dat is gelukt! Laat je hart spreken en doe mee aan onze actie voor Oekraïne!

Doe een contante donatie van €2,50 (of meer) en ontvang in ruil voor je donatie een speldje met deze fakkel. Speld de fakkel op je kleding en DRAAG zo SAMEN met ons de hoop op vrede in de Oekraïne uit!

Je kunt vanaf woensdag 9 maart 2022 een donatie doen voor onze medemens bij de balie in een van onze kantines of bij het loket van de administratie van onze school. Zo hopen we SAMEN een heel mooi bedrag aan Giro555 te kunnen schenken.