Roostermaker in spé komt uit Arum

Roostermaker in spé komt uit Arum

Afgelopen vrijdag 10 februari was het feest bij de Ontmoetingsschool de Oanrin in Arum toen roostermaker Jaap Zwaagstra en directeur Eelco Bruinsma van CSG Anna Maria van Schurman Bram Wijbenga zijn gewonnen prijs kwam uitreiken.

Deze prijs had hij verdiend met het oplossen van de roostervraagstukken tijdens de Open Dag van vrijdag 3 februari op de AMS. Eén van de onderdelen die de bezoekers tijdens de Open dag konden bekijken was het onderdeel ; het rooster van AMS.

Een goed rooster is het fundament van een school en is een deskundigheid die nogal wat kennis en vaardigheden vraagt. Een goede balans en spreiding van de lessen zijn hierin van cruciaal belang.

Aan de hand van een voorbeeld rooster mochten de bezoekers aan de slag om deze complexe “legpuzzel” te maken.

Niet meer dan twee vreemde talen op de een dag, iedere dag een praktijkonderdeel, keuze vakken op “vaste” uren en meer verschillende varianten, maakte dat veel bezoekers deze klus erg ingewikkeld vonden.

Kortom na een bezoek aan de roostermaker deze Open dag kregen de bezoekers een helder beeld hoe belangrijk een goed rooster is, maar ook hoe ingewikkeld het is dit op een goede manier te bouwen, ieder jaar weer.

Want wekelijks worden iedere week meer dan duizend lessen gegeven op AMS aan meer dan 45 klassen verspreid over 52 lokalen aan meer dan 850 leerlingen.

Bram als roostermaker in spé had daar goed over nagedacht en werd hij beloond met een prijs omdat hij de prijsvraag goed had ingevuld door het aantal lessen die per week worden gegeven op de AMS bijna goed te hebben geraden.

Hij werd beloond met een cadeaubon en met een AMS tas vol met verrassingen.

Op de foto de gelukkige prijswinnaar met de roostermaker Jaap Zwaagstra.