AMS pakt wint bij skelterrace

AMS pakt wint bij skelterrace

In samenwerking met het bedrijfsleven enthousiasmeert en organiseert ROC Friese Poort sinds jaar en dag de SKELTERRRACE voor de toekomstige studenten voor een opleiding in de techniek onder de huidige titel ; “ Dynamiek in Techniek “. De skelterrace is al jaren één van de activiteiten die hieraan is gekoppeld en uitgegroeid tot een traditioneel evenement waar elk jaar veel scholen voor Voortgezet Onderwijs aan mee doen. Vrijdag 25 juni werd deze happening wederom gehouden nu op de terreinen van het Nordwin College in Leeuwarden.

AMS was erbij met maar liefst 2 teams vanuit de technische afdelingen. Op de afdeling BWI (Bouw, Wonen en Interieur) hadden de leerlingen een houten ombouw gemaakt en op de afdeling PIE (Produceren, Installeren en Energie) werd een metalen kooiconstructie gemaakt. De leerlingen uit beide teams zitten in leerjaar 2 en hebben op AMS lessen gevolgd op het gebied van bouwkunde, metaaltechniek en elektrotechniek. Door het volgen van deze profiel-oriënterende lessen hebben zij een bewuste keuze kunnen maken voor een opleiding in de techniek. De skelterrace bestond dit jaar uit de onderdelen; tijdrit, afvalrace en achteruitrijden. In de diverse races waarin werd gestreden om de titels.

Het TEAM AMS wist één van de titels in de wacht te slepen. Het onderdeel “achteruitrijden” werd gewonnen door het BWI team van AMS. Door snel, adequaat en zorgvuldig te manoeuvreren werden de overige teams aan de zegekar gebonden en konden uiteindelijk : Sven Temme, Thijmen de Vries, Nick Seerden, Bertus Rinia en Jesse Maring de felbegeerde eerste prijs ophalen. KAMPIOEN ACHTERUITRIJDEN 2021.

Gefeliciteerd mannen !