AMS neemt afscheid van twee duizendpoten

De woensdag voor de zomervakantie nam AMS afscheid van twee echte duizendpoten. Femmy Heeringa en Sjors Jepkema gaan beide met pensioen. Mevrouw Heeringa was jarenlang het gezicht van het vak ‘Bloem’ bij de afdeling groen. Ze rolde na een paar gastlessen bloemschikken het onderwijsvak in. Zo was Heeringa op haar 45e een zij-instroomster op AMS. Het vak gaf ze met veel creativiteit en passie, maar altijd stond de leerling centraal. Femmy Heeringa verzorgde trainingen op het gebied van sociale vaardigheden en faalangst. Ze deed de regie en productie van veel AMS Theaterstukken. En ze verzorgde voor allerlei gelegenheden bloemwerken voor binnen en buiten de school. De kunstwerken van de afdeling groen vonden ook hun weg naar wedstrijden en de Agrarische Dagen. Voor collega’s had ze altijd een woord van belangstelling en was ze een luisterend oor. Femmy werd toegesproken door verschillende personen, Nienke Dankert zong voor haar het lied ‘Ken je mij’ en met de vakgroep BVV beleefde ze aan de vooravond van haar afscheid een gezellige avond.

Naast Femmy Heeringa nam ook Sjors Jepkema afscheid. Sinds 1982 was hij werkzaam als muziekdocent op De Klokslag in Harlingen en later bij AMS. De schoolband was voor hem een hoogtepunt. Later trok ook informatica hem en gaf hij computerlessen in een tijd waarin de meeste leerlingen nog geen computer thuis hadden. Voor de derde en vierde klas VMBO B/K werd de ICT-route, later MVI, opgericht en hier was Jepkema één van de motoren achter de projecten die hier gegeven werden. Diverse projecten wisten zelfs landelijke prijzen te winnen. Het was een kleine stap naar het projectonderwijs zoals dit de afgelopen twaalf jaar in alle klassen op AMS gegeven werd. Ook hier was Sjors Jepkema één van de grondleggers en aanjagers. Projecten moesten ‘stinken’ voor de leerlingen. Er moest uitdaging in zitten en het liefst moesten ze gekoppeld zijn aan ‘echte’ opdrachtgevers.

AMS neemt afscheid van twee echte duizendpoten die zeker gemist gaan worden op AMS! Na het formele deel, was het tijd voor informeel verpozen onder genot van een hapje en een drankje.

Terug
Media
  • IMG_6761
  • IMG_6775
  • IMG_6782
  • IMG_6787
  • IMG_6799
  • IMG_6808
  • IMG_6813