Onderweg naar kerst op AMS

Onderweg naar kerst op AMS

Waar dit weekend in veel gezinnen Sinterklaas net afscheid heeft genomen, staan in veel huiskamers de kerstbomen inmiddels al centraal, en dat is ook zo op een school als AMS.

Waar de kerstversieringen in tuinen en aan de balkons ’s avonds al stralen, is dat op AMS niet anders.

Kortom een school voor voortgezet onderwijs is in deze periode van het jaar een afspiegeling van de maatschappij waar ook, vanaf nu de voorbereidingen voor Kerst in volle gang zijn.

De leerlingen zijn dit jaar volop bezig met de voorbereidingen en het maken kerstpresentjes voor de Kerstmarkt die dit jaar wordt gehouden op AMS.

In het kooklokaal worden o.a. koekjes en jam gemaakt om te verkopen en in de praktijklokalen worden veel verschillende kerstcadeautjes gemaakt door de leerlingen.

Zoals iedere jaar op AMS een actie voor het goede doel om geld te genereren, voor deze keer de hulpverleners op de Waddenzee en voor de zwakkeren in onze regio ; de voedselbank.

Op deze wijze ondersteunen we deze doelen met de opbrengst van de Kerstmarkt.

Door alle leerlingen van de klassen en in de verschillende afdelingen zijn inmiddels al veel kerstpresentjes, kerststukjes en lekkernijen gemaakt en dat gaat de komende weken nog even door.

Omzien naar elkaar, is in deze periode eens te meer het onderwerp dat in de groepen wordt besproken maar ook in praktijk wordt gebracht.

Een vorm van burgerschapsonderwijs waar een school zich mee kan onderscheiden en waarmee de verbinding wordt gemaakt met de samenleving, met juist die groep mensen die dreigen te vereenzamen.

Een groot compliment voor deze leerlingen die op deze wijze middenin de samenleving staan !

We verwachten u dan ook allemaal op 14 december vanaf 16.00 uur op de Kerstmarkt van AMS.