Leerlingen AMS schieten ‘fietsende DJ van Franeker’ te hulp na zware val

Leerlingen AMS schieten ‘fietsende DJ van Franeker’ te hulp na zware val

Op een mooie woensdagmiddag, twee weken geleden, fietst Pier Terpstra zijn dagelijkse rondje door de stad. Terpstra staat bekend als de ‘fietsende DJ van Franeker’; de boombox staat voorop zijn fietsrek.

Ter hoogte van de fietstunnel bij de Hertog van Saxenlaan gaat het mis; Pier gaat onderuit en komt zwaar ten val. Gelukkig zien drie stressbestendige leerlingen van Anna Maria van Schurman (AMS) het ongeval gebeuren. Ze twijfelen geen moment en schieten Pier te hulp.

Eén van de leerlingen, die later graag verzorgende wil worden, weet precies wat ze moet doen, en zet haar kennis en vaardigheden direct in.

Ze trekt haar jas uit, vouwt deze op en legt hem onder het gehavende hoofd van Pier. Ze merkt dat Pier dreigt ‘weg te vallen’ en doet haar uiterste best hem bij kennis te houden, wat haar lukt.

Intussen geven de drie meisjes aan omstanders de opdracht een ambulance te bellen. Een korte tijd later staat de ambulance naast de patiënt en nemen de behandeling vervolgens over.

De ambulancebroeders herkennen de vaardigheden van de leerling en vragen haar te helpen tot Pier in de ambulance ligt.

Pier heeft een dag later een operatie aan zijn arm moeten ondergaan, dat is goed verlopen en op vrijdag mocht hij weer naar huis.

Afgelopen week kwam Pier langs op AMS om ‘de drie jong verpleegkundigen’ hartelijk te bedanken, maar helaas voor hem: de meiden waren al uit en naar huis.

AMS laat weten ‘supertrots te zijn’ op de drie leerlingen.