Einstein Class naar de Optimist!

Einstein Class naar de Optimist!

Vanwege de huidige situatie rondom Corona zijn we met alle leerlingen en medewerkers van de Einstein Class verhuisd naar de Optimist. Voor de leerlingen, maar ook medewerkers, was het weer een hele verandering, maar door samen met de leerlingen alvast een kijkje te nemen bij- en in het gebouw, is de verhuizing soepel verlopen.

Op deze locatie, 5 minuten fietsen vanaf de AMS, hebben we het hele gebouw tot onze beschikking waar we gepaste afstand kunnen houden van elkaar, zodat we ons onderwijsaanbod kunnen blijven aanbieden aan onze specifieke doelgroep, leerlingen met Autisme Spectrum Stoornis. Om onze leerlingen ook de mogelijkheid te geven bepaalde lessen in het hoofdgebouw te volgen hebben we van het bedrijf Pack&Zo vier fietsen gekregen, wat we natuurlijk geweldig vinden!

Het voordeel van de Optimist is dat we gebruik kunnen maken van het hele gebouw waar we meerdere lokalen tot onze beschikking hebben. Inmiddels zijn de lokalen ingericht, heeft iedereen een eigen (rustige) plek en wordt er goed gebruik gemaakt van de ruimte die we hebben. Zo zitten er maximaal 6 leerlingen in een lokaal, hebben we een gymzaal waar we kunnen badmintonnen en tafeltennissen en is er zelfs een toiletruimte ingericht als konijnenhok, hier verblijft onze Albert en hij wordt al goed verzorgd door enkele leerlingen.

Daarnaast is er een prikkelarme ruimte waar leerlingen kunnen ontspannen, dit is tevens het zorglokaal dat wordt bemand door onze medewerkers van Horizon begeleiding. Leerlingen kunnen hier terecht voor een gesprekje met één van de zorgcoaches maar er wordt ook getekend, geknutseld, muziek gemaakt op het keyboard of een spelletje gespeeld. En willen ze even lekker ontspannen of ontprikkelen, dan kan dit op de speciale Einstein zitzakken. Binnenkort wordt in dit lokaal zelfs een SOVA-training gegeven door de zorgcoaches aan de leerlingen van de Einstein Class. Deze training is speciaal voor onze leerlingen op maat gemaakt.

Kortom, ondanks de situatie waarin we ons nu bevinden hebben we er bij de Einstein Class iets moois van gemaakt zodat onze leerlingen met ASS en/of hoogbegaafdheid zich nog steeds veilig voelen, maar zich ook kunnen blijven ontwikkelen op hun eigen niveau en tempo in een vertrouwde omgeving.