Bedrijvennetwerk buffet op AMS

Bedrijvennetwerk buffet op AMS

Ondernemers, overheid en onderwijs kwamen 7 sept 2021 samen tijdens een bedrijven netwerk buffet op de AMS. Centraal stond het programma ‘Leren & Werken in je eigen regio!’ Daarbij is het doel om leerlingen te begeleiden naar hun eigen toekomst en te behouden voor de eigen regio voor wonen en werken door samenwerking met de bedrijven.

Onder het genot van een hapje en drankje lieten beroepsprofessionals van zo’n dertig verschillende bedrijven uit de Waadhoeke zich informeren over het schoolprogramma. Klaas Kooistra, één van de coördinatoren van het LeerWerkBureau van de AMS vertelde over het LOB programma, waarbij VMBO en Havo leerlingen in het kader van Loopbaan Oriëntatie Begeleiding bedrijven zullen gaan ontmoeten. Het is hierbij belangrijk dat leerlingen positieve ervaringen kunnen opdoen. Bijvoorbeeld in een echt bedrijf als leerlingen stage lopen of tijdens speeddates op een bedrijven-profielenmarkt.

De presentatie van Faber Audiovisuals uit St.-Annparochie was erg inspirerend. Hans Galama vertelde over de technische innovaties die het bedrijf doorvoerde waarbij Faber uitgroeide tot een leidende, internationale onderneming in de audiovisuele branche, met een eigen opleidingscentrum op de ROC’s. Vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland, Dubai en de Verenigde Staten levert Faber diensten, mensen, apparatuur en oplossingen voor broadcast, corporate, live en online events, media en meer. Na een Europese aanbesteding werd Faber Audiovisuals in 2020 gekozen als videopartner van het Eurovisie Songfestival 2020 en zorgde het Friese bedrijf bij de halve finales en de grote finale op 22 mei onder andere voor alle LED-schermen, videoprojecties, mediaservers

en ondersteunende technici. Een megaproductie wat we allemaal hebben kunnen zien op de televisie. De bedrijven bijeenkomst werd afgesloten met een oproep aan bedrijven om aan de Meet & Greets mee te werken het komende schooljaar. Op 24 november organiseert AMS de eerste Meet & Greet, in samenwerking met RSG Simon Vestdijk. Verschillende beroepsprofessionals uit de sectoren Techniek en Zorg & Welzijn vertellen over hun beroep aan leerlingen uit het tweede leerjaar.