77 jaar ervaring neemt afscheid van AMS

77 jaar ervaring nam vlak voor de zomervakantie afscheid van AMS. Teamleider en biologiedocent Yde Weistra en PIE-docent Thomas van Dijk ronden beide een lange loopbaan op AMS af. Weistra werkte 41 jaar op de Franeker scholengemeenschap. Als teamleider stond hij garant voor veel vernieuwingen. Niet praten, maar aan de slag. Hij stond aan de wieg van het projectonderwijs, maar ook van diverse vernieuwingen in de beroepsvoorbereidende vakken. Als teamleider was hij een luisterend oor voor leerlingen en de collega's. Tijdens zijn afscheid werd Weistra toegezongen door het MT en kreeg hij mooie woorden van collega's en directie. Van de BVV-afdelingen kreeg hij een prachtig steigerhouten tuinmeubel aangeboden. 
Thomas van Dijk werd in 1982 aangenomen op AMS als docent metaal- en electrotechniek. De school stond toen nog in de steigers en Van Dijk kreeg de vraag om de afdeling in te richten en op te zetten. Met wat uren wiskunde  en natuurkunde was zijn baan compleet. In de jaren hierna haalde Van Dijk steeds meer certificaten en bevoegdheden. De praktijkvakken van Van Dijk veranderden regelmatig. Metaal- en elektrotechniek werd metalektro en later weer PIE. Leerlingen kregen de mogelijkheid te kiezen tussen vakken en cijfers op hogere niveaus te halen. Er kwamen projecten in samenwerking met het MBO en diverse keren haalden de leerlingen van Van Dijk prijzen met de Vakkanjerwedstrijden. Van Dijk kreeg lovende woorden van VMBO bovenbouwcoördinator Simona de Wit en de vakgroep. 
Het laatste woord was voor de beide bijna oud-AMS'ers. Beiden prezen ze de collega's, maar ook het vertrouwen wat ze van directie en collega's door de jaren heen hadden gekregen. Eén ding zal zeker zijn: beiden zullen gemist worden op de Franeker scholengemeenschap en ze zullen nog regelmatig genoemd worden op AMS. 
Media
  • DSC_0543.JPG
  • DSC_0612.JPG
  • DSC_0621.JPG
  • DSC_0629.JPG

Kleur je toekomst

 

Contactgegevens

Adres

AMS Franeker
Cort van der Lindenstraat 1
8802 RX Franeker

Telefoon

T: 0517 - 395900
E: info@annamaria.nl

Magister
Account Self Service

Social media

  
website is gerealiseerd door Web2Work