Girlsday op AMS

De Kick-off van Girlsday 2018 staat in het teken van innovaties in de bouw. Het startsein van Girlsday zal daarom dit jaar gegeven worden bij BAM Infra Nederland bv en wel bij de bouw van de Rotterdamsebaan in Den Haag. Wíe dat startschot gaat geven houden we nog even geheim!

De meisjes die bij deze Kick-off aanwezig zijn mogen ‘meekijken’ met de tunnelboormachine. En ze gaan zelf aan de slag met BIM-technologie (Building Information Modelling) waarmee ze een school gaan ontwerpen en vervolgens richten ze zelf een klaslokaal in met VR. Door gebruik van Argumented Reality gaan ze stap voor stap een werkinstructie uitvoeren. Verder leren ze over zelfhelend beton, 3D-printing, dronetechnologie en mogen de meisjes ook nog glasvezel lassen. Tijdens het programma ontmoeten de meisjes veel belangrijke vrouwelijke rolmodellen uit de bouwwereld.

De Kick-off zal worden uitgevoerd in samenwerking met Bouwend Nederland. In alle provincies wordt het landelijke project op regionaal niveau opgepakt.

Scholengemeenschap CSG Anna Maria van Schurman in Franeker doet dit jaar voor de derde keer mee aan Girlsday. Samen met het Friesland College – onderdeel School voor Techniek &Technologie - bieden zij 25 meiden uit de 2de en 3de klas VMBO en 3de klas havo een gevarieerd programma bij De Vries Scheepsbouw Makkum B.V.

De meiden bezoeken De Vries Scheepsbouw Makkum om met vakmensen aan de slag te gaan met een leuke praktijkopdracht. Daarnaast nemen ze een kijkje in de hal om zelf te zien hoe de meest luxe motorjachten ter wereld door vaklieden worden gebouwd. Ook maken de meiden kennis met de mogelijkheden die het bedrijf aanbiedt om mbo vakopleidingen via de eigen bedrijfsschool op het werfterrein te volgen.

De Vries Scheepsbouw Makkum werkt al jaren graag mee aan Girlsday omdat de jachtbouw veel (ontwikkel)mogelijkheden biedt voor heren en dames. Er is volop werkgelegenheid, er is geen enkele opdracht hetzelfde, je werkt samen met collega’s aan een prachtig innovatief technisch product

Algemeen

In Nederland kiezen nog steeds te weinig jongeren en vooral te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Girlsday is één van de activiteiten van VHTO om de participatie van meisjes in deze sectoren in Nederland te vergroten.

Media
  • 1959318_777571042341583_3409326625345867700_n.jpg

Kleur je toekomst

 

Contactgegevens

Adres

AMS Franeker
Cort van der Lindenstraat 1
8802 RX Franeker

Telefoon

T: 0517 - 395900
E: info@annamaria.nl

Magister
Account Self Service

Social media

  
website is gerealiseerd door Web2Work