AMS in actie voor Edukans

Hilde Boomsma en Kimberley Scheenstra zijn Edukans verslaggever in Ghana 

 

In de voorjaarsvakantie van donderdag 22 februari tot zondag 4 maart gaan leerling Hilde Boomsma en docent Kimberly Scheenstra van CSG Anna Maria van Schurman uit Franeker naar Ghana. Samen met 38 andere leerlingen en 15 docenten van middelbare scholen in heel Nederland doen beide AMS’ers mee aan Edukans Going Global. 32 scholen werken dit jaar mee aan het uitwisselingsproject van Edukans. 

 

Op AMS solliciteerden een groot aantal kandidaten, zowel leerlingen als docenten, naar de functie van verslaggever/begeleider in Ghana. Ze stuurden een brief met cv en hielden een presentatie voor een sollicitatiecommissie van docenten en Edukansmedewerkers.

 

Taboes doorbreken met Life Skills 

Edukans is een ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Ieder kind heeft recht op goed onderwijs, maar in Ghana is dit nog niet het geval. Ze ontmoeten Ghanese medeleerlingen en lopen met hen mee op school en thuis. Vooral de uitwisseling van cultuur staat op het programma. De groep Nederlandse verslaggevers gaat in Ghana aan de slag met het thema ‘life skills’; levensvaardigheden. Er worden in Ghana weinig levensvaardigheden op school geleerd en thuis wordt er niet gesproken over bepaalde onderwerpen, zoals seksuele voorlichting. Gevolgen zijn dat veel Ghanese jongeren te maken krijgen met problemen als tienerzwangerschappen, uitval van meisjes op school en hiv/aids. De Nederlandse en Ghanese jongeren gaan samen aandacht vragen voor goed onderwijs met ‘life skills-lessen’.  

 

Actievoeren 

Op https://ams-franeker.inactievooredukans.nl/ is dagelijks een verslag  van de reis te lezen. Na thuiskomst geven Hilde Boomsma en Kimberley Scheenstra op school presentaties over de onuitwisbare ervaringen. Ook zullen zij samen met andere leerlingen en medewerkers van AMS actie voeren  op een speciale actiedag op woensdag 25 april voor de projecten die zij in Ghana hebben bezocht.  In 20 jaar Edukans Going Global haalden Nederlandse scholieren al ruim 9 miljoen euro op voor onderwijs in ontwikkelingslanden. AMS vindt het van groot belang dat de school mee doet aan Edukans Going Global, omdat ieder kind het recht heeft op onderwijs in een veilige en stabiele omgeving. Het programma van Going Global vergroot de betrokkenheid van jongeren bij ontwikkelingswerk.  

 


Media
  • 12573740_1311260215567655_3283217919864593526_n.jpg

Kleur je toekomst

 

Contactgegevens

Adres

AMS Franeker
Cort van der Lindenstraat 1
8802 RX Franeker

Telefoon

T: 0517 - 395900
E: info@annamaria.nl

Magister
Account Self Service

Social media

  
website is gerealiseerd door Web2Work