AMS Goes Letland!

Maandag
Vandaag zijn we naar Riga geweest. Riga is de hoofdstad van Letland. We vertrokken om 8 uur in de bus, we moesten 64 kilometers rijden.

Eenmaal in Riga, kregen we een tour. We zagen allemaal mooie gebouwen. Na de tour, hebben we een lunch gehad in een restaurant genaamd Lido. Het was superleuk om daar te eten met zijn allen, en het was erg lekker. Nadat we geluncht hadden, zijn we weer in de bus gegaan, onderweg naar Tukums, waar we verbleven.

In Tukums, gingen we naar het strand. Op het strand hadden we een picknick met alle gastgezinnen. Het was superleuk! Iedereen had wat lekkers meegenomen. Er was ook een vuurtje, waar mensen marshmallows op roosterden. Ook was er een volleybalveld, waar we natuurlijk ook op gespeeld hebben.

Aan het eind van de avond gingen we naar huis.

Dinsdag
In de morgen we gingen naar school toe en toen hadden we voor het eerst onze 2 lessen dat was eerst geschiedenis en daarna Engels het waren leuke lessen en Ik heb wat dingen over de Letse geschiedenis geleerd en wat Letse woorden.

Toen gingen we naar ijs hal en daar hebben we heerlijk geluncht vervolgens hebben we nog geschaatst en dat was ook heel grappig want meneer Dijkstra viel twee keer en meneer luurs had allemaal smoesjes om niet te hoeven schaatsen :)
Toen we klaar waren met het schaatsen hebben we alles ingepakt en zijn we vertrokken naar een

Toen gingen we een rondleiding door tukums dat is de stad waar de gastgezinnen ook wonen en dat was wel leuk. Daarna hebben we wat spellen gedaan en dat was wel grappig en leuk en een van de spellen was een speurtocht door tukums en toen moesten we allemaal monumenten en gebouwen op de foto en daar moesten we ook opdrachten bij doen en dat was op een actieve manier toch wat leuke dingen zien.

Toen zijn we naar een kasteel gelopen net buiten tukums en dat was wel een heel eind lopen maar het kasteel was wel heel mooi we hebben daar ook nog allemaal leuke dingen gedaan en wat opdrachten zoals dingen zoeken en dat was zeer leuk maar wel een vermoeiende dag.

Woensdag
We zijn met de bus naar Ventspils gereden, daar zijn we naar een kasteel geweest. Daarna gingen we pottenbakken. Na het pottenbakken zijn we met de bus naar het open lucht museum gereden, daar zijn we met een stoomtrein door het museum gereden. Ten slot zijn we nog even naar de zee geweest en toen weer naar huis.

Donderdag
Vandaag moesten we eerst een les nask/scheikunde volgen. We moesten allemaal proefjes doen, dit
was leuk om te doen.
Na de proefjes gingen we naar een zaal. Waar drie typische letse optredens werden gegeven. Eerst was er een kinderkoor de kinderen waren heel schattig en konden goed zingen. Na het koor kwam een typische Letse dans, ze hadden een kostuum aan met nogal rare schoenen. De dans was heel vrolijk en het zag er mooi uit. Na de dans was er een muziek optreden van een klein orkest van kinderen van de school.
Na deze optredens gingen we naar een andere zaal
en daar moesten we een presentatie geven en de kinderen uit Kroatië moesten ook een presentatie geven. De presentatie ging heel goed en we hopen dat ze er veel van geleerd hebben wij hebben in ieder geval wel veel geleerd van de anderen.
Na de presentaties hadden vrije tijd dit was heel gezellig! We gingen met zijn alles dansen en we leerden elkaar onze typische dansen. Wij leerden hun het vliegerlied, want wij hebben niet echt een typische dans.
Na deze dansen gingen we nog Just Dance doen en dat was echt super leuk! Daarna gingen we nog lekker chillen en wachten op de bus. Toen we waren aangekomen bij de gegeven locatie gingen we naar een kasteel. Wij sneden een stuk af omdat dat sneller was en toen moesten we over een sloot met een plank. We waren nogal bang dat de plank zou breken en Jildou viel er bijna af.
In het kasteel hadden we een rondleiding deze was interessant en het kasteel was heel mooi! We gingen ook naar de kelder en daar was een geest zeiden ze. Een ridder uit de middeleeuwen beweerde dat hij de goede geest had gezien. De geest heeft de ridder geholpen om het kasteel te redden.
Na de tour gingen we boogschieten, speerwerpen, paardrijden, kruisboogschieten en bijl gooien met allemaal middeleeuwse spullen. Ook waren de medewerkers allemaal verkleed in middeleeuwse kledingstijl. Toen we alles gedaan hadden mochten we onze eigen munt slaan met een hele zware hamer. Toen hebben we gegeten in het kasteel en daarna gingen we met de bus naar Tukums en daar gingen we naar huis en slapen.

Vrijdag
De dag begon om 9 uur in de les op school, waar wij vervolgens drie lessen hebben gevolgd. Om 12.00 was het tijd voor de lunch. Het was een verrassende maar zeer smaakvolle lunch!
Na de lunch zijn we met zijn allen in de bus gestapt en zijn we naar de wilde dieren gegaan. Helaas hebben wij ze niet gespot. Maar de Nederlandse groep heeft wel een das gezien! Omdat er helaas geen dier te bekennen was, zijn we met zijn allen naar het strand gegaan. Daar hebben we lekkere kleine hapjes gegeten! Daarna zijn we naar school gegaan en had je vrije tijd. Het was tevens ook de laatste avond bij je gastgezin. Ik (Berber) denk dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad! Ik heb een fantastische week gehad en ben dankbaar dat ik het mocht mee maken! Bedankt dat deze ervaring en de kans dat ik weer wat van de wereld heb mogen zien!


Terug
Media
  • naamloos