Job en Jay in de prijzen tijdens laswedstrijden!

De Friese Poort heeft tijdens de open dagen laswedstrijden georganiseerd, waarbij de bezoekers hun kwaliteiten op het gebied van MAG en TIG lassen mochten demonstreren.

Elk dagdeel is er door een deskundige jury bepaald wie het beste laswerk heeft geleverd. Twee van de drie winnaars zijn leerlingen van AMS. Zij mochten de hoofdprijs, een professionele lashelm mee naar huis nemen. Job Tigchelaar en Jay Veenstra volgen beide de opleiding Produceren, Installeren en Energie.

Job heeft in de derde klas de opleiding Bouwen, Wonen en Interieur gevolgd en is nu bezig met het afronden van keuzevakken binnen de elektrotechniek en metaaltechniek in het PIE lokaal. Hij weet nu zeker dat hij de opleiding constructiewerker op het MBO wil volgen.

Jay weet al langer dat hij verder wil in de metaaltechniek. Hij heeft vorig jaar zijn profielmodules bij PIE gehaald en heeft het keuzevak Plaat- en constructiewerk net met succes afgerond. Voor dit keuzevak heeft hij samen met nog drie leerlingen een stockkar gebouwd.

Beide winnaars krijgen op AMS ook de gelegenheid om mee te doen met NIL examen MAG niveau 1. Door de extra ondersteuning van J. de Haan maken zij een goede kans om dit diploma te halen.
Terug