Fardau (12) over het kiezen van een nieuwe school

"Eerst schrok ik wel een beetje hoe groot de AMS was. Ik moest wel even wennen, maar nu vind ik het heel gewoon.” Het kiezen van een middelbare school is best lastig. Dit vond ook Fardau Krottje (12 jaar); maar inmiddels heeft ze het eerste halfjaar op AMS erop zitten en is ze niet anders gewend.Hoe heb jij het kiezen van een middelbare school aangepakt?

Ik had meteen een fijn gevoel bij AMS. Ik was er tijdens de beleefmiddagen vorig jaar en er hing een een leuke sfeer. Op de beleefmiddag had ik meteen leuk contact met een paar andere meisjes. Nu zit ik bij ze in de klas. Mijn ouders hebben ook beide op de AMS gezeten en die waren ook erg positief. Samen met mijn ouders ben ik daarna nog naar de open dag geweest. Soms heb je het gevoel scholen op beleefmiddagen of open dagen alleen maar de leuke dingen laten zien, maar bij de AMS had ik het gevoel dat ze zich niet anders voor deden. Ik zit nu in klas 1B  en ben nog steeds erg blij met mijn keuze voor deze school. Want ook nu ik hier op school zit, doen we nog steeds leuke dingen. Je mag bij AMS veel keuzes zelf maken, zodat je doet wat je leuk vindt. 

Waar moest je aan wennen toen je naar de middelbare school ging?

Eerst schrok ik wel er wel een beetje van hoe groot de school was. Ik moest wel even wennen, maar nu vind ik het heel gewoon: ik ben niet anders gewend! Waar ik ook aan moest wennen was het vroeg opstaan, elke dag naar school fietsen, en meer huiswerk en toetsen dan op de basisschool. Ik heb geen broers of zussen hier op school, omdat ik thuis de oudste ben, maar gelukkig zitten mijn nichten hier wel op school. Als ik soms ergens vragen over heb, dan geven tips zij mij tips. Bijvoorbeeld dat je het beste al zoveel mogelijk huiswerk in de les kunt maken.

Welke tip zou jij geven aan anderen die een middelbare school moeten kiezen?

Kijk eerst goed op welke school jij je prettig voelt. Ga niet meteen ergens heen omdat je vrienden daar ook heen gaan. Je maakt al heel snel nieuwe vrienden op school, net zoals ik op de beleefmiddag. En natuurlijk ook: plan de dingen, begin op tijd met leren en maak zoveel mogelijk huiswerk in de les. Zo heb je thuis meer tijd voor leuke dingen!Terug