Einstein Class wint publieksprijs bij Friese Onderwijsprijs!

De Friese Onderwijsprijs is een prijs die bedacht is om creativiteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen. De Einstein Class van CSG Anna Maria van Schurman was één van de genomineerden in de categorie voortgezet onderwijs. De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde Sietske Poepjes, in het Provinsjehûs te Leeuwarden. Einstein Class ging er met de publieksprijs vandoor.  Winnaars

Winnaars in de categorie basisschool waren de vier scholen die bij het project 'Greidhoeke goes Onderwijs' betrokken waren. Zij volgden de reis van de grutto naar Fryslân en weer terug. In de categorie voortgezet onderwijs ging het Lauwers College er met de prijs vandoor vanwege de bijzondere manier waarop het vak scheikunde op de school wordt gegeven. Door eten te koken moesten de kinderen zich verdiepen in de chemische processen die een rol spelen bij het oliebol bakken. Het project Einstein Class, van AMS Franeker, kreeg de publieksprijs. "We zijn nog maar vier maanden bezig en dan al twee keer een prijs winnen! Het is mooi dat het publiek erkenning geeft aan een uniek project als Einstein Class! Ik ben grutsk op de leerlingen en het team met het behalen van de tweede plaats en de publieksprijs", zegt projectleider Taede Haarsma na een geslaagde dag in het Provinsjehûs. 

Einstein Class

De Einstein Class is een nieuw onderwijsconcept voor leerlingen met een vorm van autisme die vastlopen in het reguliere onderwijs. Ze krijgen onderwijs op maat in een rustige, prikkelarme omgeving, op basis van een van de vier aangeboden ‘arrangementen’. Deze lopen op van lichte ondersteuning (arrangement 1) naar intensieve ondersteuning (arrangement4). Door niet te denken in beperkingen maar in kansen en talenten, krijgen de leerlingen een unieke mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen en zo hun eigen plekje te vinden in de maatschappij. "Ik ben blij dat ze in de Einstein Class juist met me meedenken en kansen in me zien",  zegt een leerling die onderwijs in de Einstein Class volgt (arrangement 4).

Meer lezen over de Einstein Class
Terug